Wie is Harry Bay?

Door Hkuit op donderdag 7 juli 2016 14:21 - Reacties (5)
Categorie: algemeen, Views: 3.209

Ik heb de naam Harry Bay gekozen als bijnaam voor deze blog:
wat zit daarachter?

Ach, eigenlijk is het niet zo bijzonder, maar wel leuk.
Een paar jaar geleden ben ik met een vriend gaan fietsen op gehuurde ligfietsen, in de omgeving van Dordrecht. Ik had bij die gelegenheid een zwarte zonnebril opgezet.
Bij het bekijken van de foto's een paar weken later merkt die vriend op: "Hé, daar lijk je echt op Barry Hay!". Nou ben ik een beetje fan van de Golden Earring, en ik vind Barry tegenwoordig eerder grappig dan stoer, dus ik wilde wel iets met die naam doen maar niet letterlijk overnemen of zo.

Toen draaide ik het om: Harry Bay.
Dankzij Google is het gemakkelijk uit te vinden of er nu of in het verleden ook echt mensen, mannen, zijn (geweest) met die naam, en dat bleek het geval te zijn:

"Harry Elbert "Deerfoot" Bay (January 17, 1878 – March 19, 1952) was a professional baseball player who played outfield in the Major Leagues from 1901 to 1908. Bay played for the Cincinnati Reds and Cleveland Bronchos/Naps.
He attended Peoria High School, ...". https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Bay

Een honkbalspeler dus, leuk.

nog meer over Harry: "Once clocked on a stopwatch from plate to first in 3.5 seconds, Harry Bay was considered by many contemporary baseball authorities to be the fastest man in the American League." http://sabr.org/bioproj/person/ff1e02e3

Ik heb ook 2 foto's van Harry gevonden:

Harry Bay 2

Harry Bay 1

maar dit vind ik de mooiste, zo'n echt baseball-plaatje: Harry Bay 3

Ik lijk niet op Harry (ook niet echt heel veel op Barry trouwens, zonder donkere zonnebril) en ik kan niet goed honkballen, maar ik heb wel in Illinois een jaartje op school gezeten en ik ben wel eens in Peoria geweest destijds. Dus tóch een link!

Volgende: 1 kapotte koplamp, het vervolg 07-'16 1 kapotte koplamp, het vervolg
Volgende: 1 kapotte koplamp... 07-'16 1 kapotte koplamp...

Reacties



Door Tweakers user Silent7, donderdag 7 juli 2016 22:41

Dusss je was de hele dag aan het rijden, handen nat aan het stuur?
Ja dan heb je een zonnebril en goede bijnaam nodig :D

Door Tweakers user Nogne, vrijdag 8 juli 2016 11:27

Wat ziet Harry er eng uit! (Vooral op de 2e foto)

Door Tweakers user Johannes77, woensdag 13 juli 2016 11:13

Als dyslect zijnde, las ik al Barry Hay! Nog steeds een van mijn helden, wat heeft hij met Golden Earring goede muziek gemaakt!

Door Tweakers user Hkuit, woensdag 13 juli 2016 14:05

Johannes77 schreef op woensdag 13 juli 2016 @ 11:13:
Als dyslect zijnde, las ik al Barry Hay! Nog steeds een van mijn helden, wat heeft hij met Golden Earring goede muziek gemaakt!
klopt,
maar inmiddels ziet ook Barry er soms een beetje eng uit...!
Barry nú
Hij wordt volgende maand 68, dus hij hoeft er natuurlijk ook niet helemaal vers meer uit te zien.

Reageren is niet meer mogelijk