Mooie auto's (?)

Door Hkuit op maandag 19 december 2016 20:33 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 4.466

Na mijn vorige blog over al-dan-niet lelijke auto's (https://hkuit.tweakblogs.net/blog/14001/lelijke-autos-%28%29) wilde ik ook een blog over (al-dan-niet) mooie auto's schrijven.
Toen ik daarover na ging denken bleek dat ingewikkelder dan ik had verwacht. Wat vind ik mooi, en waarom? "Mooi" is in dit verband zoals de Britten het zo mooi zeggen "eye-pleasing", fijn om naar te kijken. Zoals een mooie vrouw mooi is. Mooi is in beide gevallen niet te definiëren; ik zou niet op kunnen schrijven aan welke eisen een mooie auto precies zou moeten voldoen, en 90-60-90 is geen garantie voor een mooi lichaam...
Dan maar een poging aan de hand van voorbeelden.

De eerste auto die me direct te binnen schiet als het gaat om Mooie Auto's is de Peugeot 406 Coupé:
https://tweakers.net/ext/f/YjEpt4wXt27uKC3Szc8aeLCi/full.jpg

Die heb ik vanaf het begin mooi gevonden. Waarom? Dat weet ik niet; het ontwerp 'klopt', de lijnen lopen vloeiend, zoiets.

Er is nog een model wat ik altijd mooi gevonden heb; de Jaguar Mk2:
https://tweakers.net/ext/f/2xjQq8Y79PLMRUfue7LbLk1k/full.jpg

Die komt natuurlijk uit een heel andere tijd en voldoet aan hele andere design principes, maar aangezien ik daar helemaal geen verstand van heb kan ik weer alleen oordelen vanuit mijzelf: 'eye-pleasing'! De rondingen hebben iets vrouwelijks, en ik denk dat dat op een onbewust niveau al een snaar raakt. Ik ben benieuwd of iemand die niets om vrouwelijke vormen geeft toch dezelfde auto-ontwerpen mooi vindt.

Toen ben ik maar wat gaan Googlen, op zoek naar mooie ontwerpen, en zo kwam ik er nog een paar tegen waarbij ik dacht "oh ja, die heb ik ook altijd mooi gevonden!". Het lastige is dan om 'mooi' niet te verwarren met 'bijzonder' of 'gedurfd' of zo.

Zo kwam ik de Fiat 130 Coupé tegen:
https://tweakers.net/ext/f/WYp5oRfMAl7htUanHszw1Mlc/full.jpg

Daarvan zei ik altijd dat ik die 'mooi' vond, maar als ik 'm zo zie, dan vraag ik me af of ik dit model niet ook, of vooral, bijzonder vond, omdat 'ie zeldzaam was; bijna niemand kocht 'de grote Fiat' en al helemaal de coupé-uitvoering daarvan niet.

Wel leuk trouwens om dan de gewone versie, de Sedan, erbij te zetten:
https://tweakers.net/ext/f/JcmCMSeJoq2tyaFK7D9GTz5T/full.jpg

Die is vooral 'groot', en bijzonder (om eerdergenoemde reden), maar 'mooi'? Nee, ik kan er niets speciaals aan ontdekken.

Dan een legendarisch merk, Ferrari; daarbij heb ik me altijd aangetrokken gevoeld tot de vierpersoons modellen. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet, misschien omdat het veel moeilijker is om een mooi ontwerp te maken waar ook nog iemand in past. Of omdat ik het altijd al leuk vond om iets anders te vinden dan veel anderen.
Maar oordeel zelf:
https://tweakers.net/ext/f/EQwvagon4ckO3Q2PgvjDMxiD/full.jpg


En wat blijkt nou? Beide modellen, de Fiat 130 Coupe en de Ferrari 400-serie, zijn ontworpen door Pininfarina.
Hier de meester bij de 2 modellen:
https://tweakers.net/ext/f/YGutLI5lqt9UP0mRWnKYMWHJ/full.jpg

Misschien moet dan mijn conclusie zijn dat ik de ontwerpen van Pininfarina mooi vind...

Ik heb in ieder geval iets boven water gehaald: vaak zijn de coupe-modellen mooier dan de 'gewone' 4/5 deurs modellen. Zie hierboven de Fiat 130 sedan vs coupe, en kijk bijvoorbeeld eens naar 2 grote BMW's uit het eind van de jaren '60:
https://tweakers.net/ext/f/5CI6rUGMtBwc3SfD1Iw2Gugn/full.jpg
BMW 3.3 CSi

https://tweakers.net/ext/f/vGqP7gvGMWq66wnErUxfXRya/full.jpg
BMW 3.3 Li

En om ook eens een sprong naar de ontwerpen van Nu te maken;
ook de volgende 2 coupé's vind ik allebei erg geslaagd:

https://tweakers.net/ext/f/PdtrwH98OcPgwXLgOpVjoHIW/full.jpg

https://tweakers.net/ext/f/Ne8OFqMkY2N34u1c6QiMdGGP/full.jpg

Dus:
wat maakt een auto mooi?
Ik heb geen idee, maar ik weet meteen of ik het mooi vind.
Wat door de kopers 'mooi' gevonden wordt verandert met de tijd, maar toch zijn er ontwerpen van 'toen' die nu nog steeds mooi gevonden worden. "Aesthetically pleasing"!

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Misschien zijn er wel ontwerpers die me meer kunnen vertellen over mooi&lelijk, over regels bij het ontwerpen, enz.

Volgende: Lelijke auto's (?) 10-'16 Lelijke auto's (?)

Reacties


Door Tweakers user Raling, maandag 19 december 2016 21:22

Je weet dat de Peugeot 406 Coupé ook een ontwerp is van Pininfarina? ;)

Het is oorspronkelijk ontworpen als "de goedkopere, kleinere Ferrari", maar Ferrari zag toch van het ontwerp af en Pininfarina verkocht het ontwerp aan Peugeot.

Door Tweakers user Jogai, maandag 19 december 2016 22:30

Mijn mooie auto's:

https://en.wikipedia.org/...Corvette_Stingray-red.jpg

De MkII idd.

Ford Mustang 2nd & 5th generation

Chevrolet Camaro 5th generation

Door Tweakers user STFU, dinsdag 20 december 2016 02:19

BMW Z8 : https://upload.wikimedia....a/commons/0/05/BMW_Z8.jpg

_/-\o_

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 02:20]


Door Tweakers user anessie, dinsdag 20 december 2016 04:16

Over Vantage/Vanquish/DB(s)/Zagato kan je nog discussiëren, persoonlijk is het een auto waar ik nooit mee zou durven buiten komen uit schrik iets van zijn schoonheid af te doen:

http://imgur.com/a/KdMXs

http://www.theverge.com/2...quish-zagato-2016-concept

https://en.wikipedia.org/...st-war_sports_and_GT_cars

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 04:18]


Door Tweakers user jvdmeer, dinsdag 20 december 2016 09:08

Dan wil ik gelijk een auto die in je vorige blog staat, nomineren als mooie auto: de Fiat Multipla.En om autoweek te citeren:
Let op: hij is niet lelijk. Hij heeft durf, hij heeft visie, hij is volkomen doordacht. En dat is MOOI!
(Ben wel een beetje bevooroordeeld, want ik heb er eentje gereden tot dat hij bij 320.000 km helaas weg moest :( )

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 09:08]


Door Tweakers user Kenzi, dinsdag 20 december 2016 09:37

Porsche 550 Spyder
Jaguar XKSS
Ferrari 250 Testa Rossa & 250 GT SWB Berlinetta Scaglietti
Citroen DS
Dat zijn design-wise schitterende auto's. (Museum of Modern Art waardig)

Zo'n BMW 2002 of 3.0 CSL, Aston Martin DB5 / DB9, Jaguar E-Type etc zijn mooi.

Maar goed, smaken verschillen :P

Door Tweakers user SinergyX, dinsdag 20 december 2016 09:46

Om eerlijk te zijn, vind al die auto's die je aanhaalt best lelijk.

En ergens maar goed ook, anders had iedereen dezelfde auto gereden :P

Door Tweakers user Hkuit, dinsdag 20 december 2016 10:00

SinergyX schreef op dinsdag 20 december 2016 @ 09:46:
Om eerlijk te zijn, vind al die auto's die je aanhaalt best lelijk.

En ergens maar goed ook, anders had iedereen dezelfde auto gereden :P
precies.
Maar noem eens wat auto's die je wel mooi vindt dan?

Door Tweakers user anti-rsca, dinsdag 20 december 2016 11:16

Smaak en kleur valt niet over te discussiëren. Ik kan je bijna helemaal volgen, maar die bij laatste twee foto's verlies ik je. Vooral het ontwerp van die koplampen is m.i. buttugly :)

Door Tweakers user blurryilluzion, dinsdag 20 december 2016 11:40

Als BMW liefhebber ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar mijn favoriete wagen is de BMW 5-serie van 2001 tot 2003. De facelift E39, en dan met name de sedan.

De reden? Ik weet het eigenlijk niet. Alle lijnen lijken te kloppen. Altijd. Het maakt niet uit vanuit welke hoek je kijkt. Als de auto maar de juiste kleur heeft om de lijnen uit te laten komen, is het eigenlijk altijd raak.

De auto is niet opvallend, ook zeker niet heel speciaal. Eerder zakelijk en ingetogen. Misschien is dat ook wat ik er zo mooi aan vind.

Dit is de mijne, op z'n winterwielen:
Externe foto

Ook hier weer; gewoon een paar stappen naar achteren lopen en een foto nemen. Of je hem mooi vindt, dat is ieder voor zich. Maar de lijnen kloppen, ook nu weer. Dat vind ik toch wel speciaal.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 11:55]


Door Tweakers user himlims_, dinsdag 20 december 2016 12:47

defenitie mooi is best breed :X helft had prima in vorige blog gepast :+

BMW 3.3 CSi + de jag, rest mogen jullie houden :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 12:50]


Door Tweakers user gekko90, dinsdag 20 december 2016 16:08

een auto die ik echt verschikkelijk mooi vind is de Bentley Mk6
http://instylemanchesterw....uk/images/bentley-lg.jpg

Maarja dat is dan ook de auto welke mijn vrouw en ik als trouwauto hadden.

verder ben ik een behoorlijk liefhebber van de Mini Cooper Mk VII (96-2K) en de oude non turbo 911 vind ik ook een plaatje om te zien en horen.

Door Tweakers user NL-RaVeR, dinsdag 20 december 2016 17:02

Van alle auto's die je benoemd vindt ik alleen de Jaguar MK2 wel wat hebben. De rest is absoluut niet mijn smaak.

Ik vindt een Shelby GT500 67' echt een prachtige auto
https://s-media-cache-ak0...5b88c89447c6f757bdff9.jpg

Kwa hedendaags design vindt ik de Nissan GT-R Nismo echt een geweldig mooie wagen _/-\o_
http://st.motortrend.com/...veal-rear-driver-side.jpg
http://auto-blog.pl/wp-co...ssan-gt-r-nismo-050-1.jpg

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 17:03]


Door Tweakers user SpudNL, dinsdag 20 december 2016 17:26

Van de oudere auto's vindt ik persoonlijk de Mazda Xedos 9 toch echt wel een hele mooie sedan. (Misschien omdat ik een trotse eigenaar ben van de die enkele die er nog rond rijden in Nederland.)

Qua nieuwe auto's vindt ik het lastig. Er is momenteel niet iets wat er voor mij uit springt. Maar als ik dan moet kiezen dan misschien wel de nieuwe Seat Leon.

Door Tweakers user ybos, dinsdag 20 december 2016 19:02

Tja, hier kan in principe elk merk en model voorbijkomen aangezien smaken (gelukkig) verschillen.

Porsche carrera GT vind ik wel een machtig mooi ding, beetje verliefd geworden door topgear filmpje (this thing is ab-so-lute-ly mindblowing met gillende motor op de achtergrond, machtig). Helaas zal hij altijd buiten bereik blijven, denk al zou ik het gel hebben, zou ik te gierig zijn om zoveel geld aan een auto uit te geven :P

De genoemde 5 serie hierboven kan ik het wel mee eens zijn, model erna ook echt een mooie auto.

En vraag me niet waarom, maar de nissan primera van 1998 vind ik ook nog steeds een mooie auto :Y

Door Tweakers user SeenD, dinsdag 20 december 2016 20:37

Leuke post. Die peugeot coupe ziet er best ok uit. Wist niet dat die door Pininfarina was ontworpen. Das wel cool. :)

Ik ben zelf een designer/product ontwerper en niet echt een autoliefhebber, over het algemeen vind ik de wielgaten heel erg storend in de lijnen van de auto. Dan vind ik een wielophanging aan de buitenkant of verstopt achter de buitenpanelen het mooist. Maar die auto's bestaan niet echt.

Om die reden vind ik de Citroen DS erg mooi. Mooie lijnen.
http://pictures.topspeed....s---a-look--2_1280x0w.jpg

Maar als ik ooit veel geld heb dan zou ik wel een Lamborghini Miura kopen.
http://excellencemagazine...Miura-SLIDER1-810x456.jpg Die heeft pas echt mooie lijnen.

En hedendaagse auto's vind ik niet zo heel inspirerend, ze zijn allemaal t zelfde. Hoewel er zijn wel wat uitblinkers. De cactus of de juke, maar die zijn niet echt heel mooi, cactus is vooral mooi door het praktische en de juke is wel grappig omdat ik hem op een kikker vind lijken.

Dat concept van BMW van een paar maanden geleden met de meebewegende buitenkant vond ik wel geslaagd, alleen ze hebben de nutteloze vormen van de wielen laten zitten en dat vind ik dan weer zonde. :) En ja, de neus vind ik ook niet echt mooi.
http://static2.businessin...pt-car-for-the-future.jpg

[Reactie gewijzigd op dinsdag 20 december 2016 20:50]


Door Tweakers user Kenzi, woensdag 21 december 2016 03:59

De auto in je foto is geen 67' Shelby GT.500 maar Eleanor (uit de '00 film). Eleanor was een '67 fastback met custom kit die op een GT.500 moest lijken. Oa andere bumpers, underlip etc. Maar goed, vrijwel iedereen denkt aan Eleanor bij de GT500.

Door Ramanujan, woensdag 21 december 2016 06:16

Mooie auto's ja, dat zijn er nogal wat.
2 deuren maximaal is nogal een dingetje schat ik zo. :)
Mijn lijstje op jaartal:

Alfa Romeo Disco Volante (1952)
Alfa Romeo B.A.T. 7 (1954)
Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso (1963)
Alfa Romeo TZ2 (1965)
Jaguar XJ13 (1966)
Toyota 2000GT (1967)
Alfa Romeo 33 stradale (1967) Liefst met de dubbele koplampen
Ferrari 330 P4 (1967)
Ferrari 365 GTC/4 (1971)
Honda S2000 (2004)
Alfa Romeo Disco Volante (2012)

Door Tweakers user Skyrunner, woensdag 21 december 2016 07:40

De volgende modellen ben ik nog altijd redelijk van gecharmeerd:

- Alfa Romeo Spider (1988)
- Ford Mustang (1967)
- AC Cobra Shelby (1962)

En alle klassieke 911/Carrera Porsches natuurlijk :-)

Ik heb eigenlijk niets wat uit de hydroform tijden komt, het lijkt wel alsof de meeste, en met name de Franse, fabrikanten met een staafmixer in een bad aluminium tekeer gaan in de hoop dat er wat zinnigs uitkomt, en helaas blijkt dat zelden het geval.

Maar goed, over smaak ....

Door Tweakers user Hkuit, woensdag 21 december 2016 09:59

Maar goed, over smaak ....
Dat is inderdaad de uitdrukking: '.... valt niet te twisten'.
We hoeven er dan ook zeker niet over te twisten/strijden/vechten,

maar ik wil er graag over Praten!
Waarom is het ene mooi en het andere niet? Bijvoorbeeld bij auto's, maar ook bij veel andere zaken? Ik maak in m'n blog al een kleine verwijzing naar vrouwelijke vormen; dat is genetisch bepaald, heb ik wel eens gehoord, daar kan ik als hetero-man niks aan doen :*) . We kijken naar de andere sexe om na te gaan of we daarmee succesvol nageslacht kunnen maken, of iets dergelijks, vandaar de nadruk op heupen/boezem/enz. En symetrie schijnt ook belangrijk te zijn, daar reageren baby's al op.

Door Tweakers user melcon, woensdag 21 december 2016 14:31

Die laguna coupe is echt mooi 8-)

Door Tweakers user daredha, woensdag 21 december 2016 14:40

jvdmeer schreef op dinsdag 20 december 2016 @ 09:08:
Dan wil ik gelijk een auto die in je vorige blog staat, nomineren als mooie auto: de Fiat Multipla.En om autoweek te citeren:

[...]

(Ben wel een beetje bevooroordeeld, want ik heb er eentje gereden tot dat hij bij 320.000 km helaas weg moest :( )
Sorry, maar de multipla is gewoon lelijk. Ik zou bijna willen zeggen dat het wetenschappelijk is bewezen, maar dan zou ik een bron moeten verzinnen :P

Zelf ben ik fan van de wat nieuwere auto's, zoals:
* de Peugeot 108 -reden: een klein auto'tje met het design van z'n volwassen broer de 308, serieus en zakelijk
* de Tesla model S

Tevens ben ik wel gecharmeerd van de nieuwe wegen die autofabrikanten dit jaar zijn ingeslagen, zoals Volvo en Renault.

Oudere auto's kunnen me niet echt charmeren, vooral niet de hoekige monsters die hier worden gelinked.

Oh, en een uitstapje naar motoren wellicht? Owners-bias, maar ik vind de Virago's en BMW GS series (zoals mijn huidige R 1100 GS) prachtig.

[Reactie gewijzigd op woensdag 21 december 2016 14:41]


Door Tweakers user YourMom, woensdag 21 december 2016 17:48

"mooi" is vooral relatief... "wat maakt een auto/vrouw mooi" is een vraag die je alleen aan jezelf kan stellen... van zodra je die vraag aan anderen stelt zal je steeds andere antwoorden krijgen...

qua autosmaak komt die van mij "à peu près" overeen met jouw smaak blijkbaar... al heb ik het minder voor de hoekige modellen... alhoewel... lancia Delta Integrale... Alfa-Romeo 75QV... toch ook rechthoekige modellen die mijn hart doen harder kloppen...

Verder heb ik het meer voor de 'teardrop' modellen... vaak coupé's waarvan de vorm overeenkomt met de vorm van een vallende waterdruppel op z'n zijkant; Bugatti Atlantic, Ferrari 250GTO, Mercedes 300SL Alfa-Romeo 8C Competizione, Jaguar E en D type (die laatste is toegegeven ietsje minder 'teardrop', en nog vele, vééééle anderen... mja, idd... "wat is mooi"??

Ik hou o.a. van een lange motorkap... het wordt meer en meer ongebruikelijk maar soms zie je merken die toch nog iets gedurfd wagen... vaak Italiaanse merken... de nieuwe Fiat Spider bvb... midrange wagen voor midrange geldbuidel maar hoe ontzettend mooi!!!
De nieuwe Mazda Mx5 is er bijna een kloon van... ik weet niet meer dewelke eerst uitgekomen is maar ik vind ze beiden verbazend mooi voor een wagen die de laatste paar jaar van de band is gerold.

Hoe meer ik hier lees, hoe meer ik mijn lijst zou moeten uitbreiden... Toyota 2000GT; idd... Alfa Disco Volante; zeker weten, AC Shelby Cobra; hoe kon ik hem vergeten?!

Terug naar het concept mooi... als ik aan mijn vrouw vraag wat zij mooie wagens vindt... dan... wel, dan zou ik bijna kunnen huilen... ik vind dat haar smaak in auto's overeenkomt met haar smaak in muziek en film, enough said. ;-D
Op gebied van auto's houdt zij van alles wat hoog op z'n poten staat, moest ze nu nog kiezen voor een Land Rover Defender, ik zou nog enigszins blij en trots kunnen zijn maar helaas... ze heeft het echt voor die smakeloze Amerikaanse of Duitse tanks (lees bling-bling Hummers, schreeuwerige V8 Dodge Ram's die lekker stoer vastlopen in het minste greppeltje of Mercedes ML toestanden... Ook BMW Xvijven en zessen vindt ze """mooi""") voor ieder wat wils natuurlijk.

Dus ja, "mooi" is heel relatief... al ben ik blij om posts zoals de jouwe te zien voorbijkomen en te beseffen dat er een heleboel prachtige wagens nog lang niet vergeten zijn. Ik kijk al uit naar je volgende post!

Door Tweakers user YourMom, woensdag 21 december 2016 17:56

ohja, het is me al een paar keer opgevallen maar ik ken hun modellen niet vanbuiten, vandaag zag ik er terug eentje: Infiniti... blijkbaar de luxedivisie van Nissan
ze hebben een jeepachtige SUV die ik voor een SUV écht geslaagd vind (snel even gegoogled en het blijkt de QX70 te zijn) en vandaag zag ik een berline-model rijden, ik vermoed dat het een Q50 was... ik dacht eerst "hey, knappe Lexus" maar toen ik het logo zag besefte ik m'n fout...

Door Tweakers user Wren, donderdag 22 december 2016 10:32

Door mijn toenmalige werk eind jaren 90 vaker mogen rijden in een 1996 corvette. Oh zo fout, maar een heerlijk over the top model met de zo karakteristieke achterlampen

http://www.corvsport.com/...ges/1996_Corvette_Top.JPG

Door Tweakers user YourMom, donderdag 22 december 2016 13:52

Wren schreef op donderdag 22 december 2016 @ 10:32:
Door mijn toenmalige werk eind jaren 90 vaker mogen rijden in een 1996 corvette. Oh zo fout, maar een heerlijk over the top model met de zo karakteristieke achterlampen

http://www.corvsport.com/...ges/1996_Corvette_Top.JPG
idd een beetje over the top maar dat maakt het niet minder leuk... ik zou me daar dan ook helemààl niks van aantrekken, laat mensen je maar nastaren!

toen ik kind was werkte m'n pa voor Jaguar Brussels, als mecanicien maar ook als testchauffeur voor hun racedivisie. Jaguar's racedivisie floreerde in binnen en buitenland toen nog volop met bommen als de 5.3l V12 XJ-S die voor cirquit getuned waren van rond de 260 stock pk's naar over de 500pk. Die mocht hij dan tot de mechanische limieten gaan uittesten.
Als mecanicien werkte ie trouwens o.a. ook aan Bentleys en Rollsters... en met enige regelmaat nam hij een wagen waarvan de eigenaar bvb. een storend geluid waarnam gewoon mee naar huis om 's anderendaags terug richting garage te vertrekken en zodoende het geluid en de oorzaak te lokaliseren.
Bijgevolg werd ik als jong snotaapje heel af en toe van school opgehaald met een Rolls-Royce of Jaguar, dan weer een Bentley, etc... het is al zó lang geleden en het is misschien maar een keer of 5 in totaal gebeurd maar ik herinner me de geur van die wagens, het geluid van de motoren en vooral, de draaiende mensenhoofden nog levendig! 8-) het is zo dat mijn interesse voor wagens begonnen is.

Door Tweakers user YourMom, donderdag 22 december 2016 14:13

Nog iets dat me steeds opvalt: de kleren maken de man misschien niet maar de wagen wel.

Wat ik wil zeggen is eigenlijk het omgekeerde; jij zal als chauffeur misschien niet zozeer veranderen als je het niet te hoog in je bol laat komen, maar de mensen rondom je in het verkeer gedragen zich wel anders.

Een vriendin aan huis, ex-collega van mijn vrouw (horeca in de tijd van voor de witte kassa :+ ) rijdt met een 2009 S-type biturbo Sport waarmee ik jaarlijks naar de autokeuring ga, aangezien ik zelf in BXL werk en de autokeuring op slechts anderhalve km van m'n werk is neem ik die wagen dan mee richting werk... dan kom ik dus op de beruchte Brusselse knooppunten zoals Van Praet of Meiser, waar je quasi verplicht bent om risico's te nemen wil je niet eeuwig blijven staan wachten.
Tijdens de spits geldt daar: "ik ik ik, ik eerst, de rest kan wachten", het is er verschrikkelijk en niemand houdt zich aan de voorrangsregels, ritsen is m.a.w. een ràmp, tenzij je je gewoon opdringt zodat ze wel moéten stoppen of ze rijden op jou.

En het valt me steeds op hoe snel ik op die beruchte plaatsen doorgelaten word wanneer ik met die Jaguar ben, tegenover wanneer ik met m'n eigen wagen ben.
Het is een gigantisch verschil. Wellicht denken mensen "shit, als ik daar tegen zit wordt het betàlen!" |:(

Door Wren, donderdag 22 december 2016 14:34

EagleEye1290 schreef op donderdag 22 december 2016 @ 13:52:
[...]


idd een beetje over the top maar dat maakt het niet minder leuk... ik zou me daar dan ook helemààl niks van aantrekken, laat mensen je maar nastaren!

toen ik kind was werkte m'n pa voor Jaguar Brussels, als mecanicien maar ook als testchauffeur voor hun racedivisie. Jaguar's racedivisie floreerde in binnen en buitenland toen nog volop met bommen als de 5.3l V12 XJ-S die voor cirquit getuned waren van rond de 260 stock pk's naar over de 500pk. Die mocht hij dan tot de mechanische limieten gaan uittesten.
Als mecanicien werkte ie trouwens o.a. ook aan Bentleys en Rollsters... en met enige regelmaat nam hij een wagen waarvan de eigenaar bvb. een storend geluid waarnam gewoon mee naar huis om 's anderendaags terug richting garage te vertrekken en zodoende het geluid en de oorzaak te lokaliseren.
Bijgevolg werd ik als jong snotaapje heel af en toe van school opgehaald met een Rolls-Royce of Jaguar, dan weer een Bentley, etc... het is al zó lang geleden en het is misschien maar een keer of 5 in totaal gebeurd maar ik herinner me de geur van die wagens, het geluid van de motoren en vooral, de draaiende mensenhoofden nog levendig! 8-) het is zo dat mijn interesse voor wagens begonnen is.
Mazzelaar :) Mooie jeugdervaringen, jammer dat je nog niet oud genoeg was om er zelf in te rijden.

Ik werkte destijds voor Ford Nederland, en dan stonden zulke auto's daar wel eens. Net als wat leuke Ford Escort RS2000's, Jaguars en Puma's. Leuke goed klinkende (soms betaalbare) wagens. Maar natuurlijk geen Rolls :)

Door Tweakers user YourMom, donderdag 22 december 2016 15:04

idd... in die tijd kon ik amper boven het stuur uit kijken en zeker niet met m'n voeten aan de pedalen. :P

Met een beetje online zoekwerk kan je een Jag van de jaren '90, '00 tot '09 en niet veel later, best voordelig op de kop tikken. Wel met vrij veel kilometers maar als die goed onderhouden is (en gezien het type eigenaar van dit soort wagens werd op onderhoud meestal niet bespaard) maakt dat niet zo heel veel uit.

Die S'type waarover ik het eerder had, heeft die vriendin een paar jaar terug kunnen kopen van een gepensioneerde arts, voor 15.000 euro. het is dan nog het biturbomodel met zwartgelakte spaaksvelgen (weliswaar de 2.7 Diesel spijtig genoeg ;( )
die had bij aankoop al +150.000km op de teller en ondertussen is dat al verdubbeld; je merkt daar niks aan... alleen een beetje aan de zetels maar ook dat valt goed mee...

Reageren is niet meer mogelijk