alles wat niet onder de andere categorieën valt;
ik heb een brede interesse, dus ook voor deze categorie zou ik onderwerpen moeten kunnen bedenken.

Wie is Harry Bay?

Door Hkuit op donderdag 7 juli 2016 14:21 - Reacties (5)
Categorie: algemeen, Views: 3.276

Ik heb de naam Harry Bay gekozen als bijnaam voor deze blog:
wat zit daarachter?

Ach, eigenlijk is het niet zo bijzonder, maar wel leuk.
Een paar jaar geleden ben ik met een vriend gaan fietsen op gehuurde ligfietsen, in de omgeving van Dordrecht. Ik had bij die gelegenheid een zwarte zonnebril opgezet.
Bij het bekijken van de foto's een paar weken later merkt die vriend op: "Hé, daar lijk je echt op Barry Hay!". Nou ben ik een beetje fan van de Golden Earring, en ik vind Barry tegenwoordig eerder grappig dan stoer, dus ik wilde wel iets met die naam doen maar niet letterlijk overnemen of zo.

Toen draaide ik het om: Harry Bay.
Dankzij Google is het gemakkelijk uit te vinden of er nu of in het verleden ook echt mensen, mannen, zijn (geweest) met die naam, en dat bleek het geval te zijn:

"Harry Elbert "Deerfoot" Bay (January 17, 1878 – March 19, 1952) was a professional baseball player who played outfield in the Major Leagues from 1901 to 1908. Bay played for the Cincinnati Reds and Cleveland Bronchos/Naps.
He attended Peoria High School, ...". https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Bay

Een honkbalspeler dus, leuk.

nog meer over Harry: "Once clocked on a stopwatch from plate to first in 3.5 seconds, Harry Bay was considered by many contemporary baseball authorities to be the fastest man in the American League." http://sabr.org/bioproj/person/ff1e02e3

Ik heb ook 2 foto's van Harry gevonden:

Harry Bay 2

Harry Bay 1

maar dit vind ik de mooiste, zo'n echt baseball-plaatje: Harry Bay 3

Ik lijk niet op Harry (ook niet echt heel veel op Barry trouwens, zonder donkere zonnebril) en ik kan niet goed honkballen, maar ik heb wel in Illinois een jaartje op school gezeten en ik ben wel eens in Peoria geweest destijds. Dus tóch een link!